תכנית אסטרטגית בזיקה לקשרי חוץ עבור המועצה האזורית תמרהמועצה האזורית תמר

רקע ונקודות אור:

  1. מדובר במועצה אזורית המאוכלסת על ידי כ-1300 איש ומתפרסת על פני השטח המוניציפאלי הגדול ביותר במדינת ישראל. 2 מתוך 5 הישובים בשטח זה הנם מושבים חלקאיים.
  2. יש לציין שאחד מפלאי הטבע הבולטים בעולם, ים המלח, קיים בשטח המועצה. ים המלח מצוי בנסיגה מתמדת ודורש התייחסות צמודה מצד המועצה האזורית.
  3. בהקשר זה ראש המועצה בונה במצדה מכון מחקר לטובת שימור ים המלח וכן- הוא פועל להעלאת המודעות לגבי חשיבות הנושא בזירה הבינלאומית.
  4. ראש המועצה מקדם שיתוף פעולה ישראלי-ירדני בנוגע לשימור משותף של ים המלח. בכלל זה מקדם ראש המועצה מעבר ירדני-ישראלי על מנת לעודד תיירות שתעלה את המודעות לאזור.
  5. בנוסף, מקודמים פרויקטים בין בני נוער במועצה האזורית תמר לבין עמיתיהם בירדן בנושאי סביבה. זאת בשיתוף עמותת "ידידי כדור הארץ".
  6. כמו כן, מועברות הכשרות מצד חקלאים ישראלים, תושבי המועצה, לעמיתיהם הירדנים במימון ירדני. כל זאת, במסגרת אזור שהוקצה על ידי ממשלת ירדן בעבור לימודי חקלאות.
  7. דגש נוסף מושם על סוגיית קידום התיירות הרפואית ואחרת.
  8. בעין גדי, קיים מכון מחקר למחלות עור.
  9. המועצה האזורית מטפלת בנושא פתרון סוגיית הבולענים המקשה על הגישה לעין גדי.
  10. דגש הפעילות התרבותית והחברתית במועצה מושם על נושא המוסיקה ובהקשר זה מקודמים פסטיבלים שונים.
  11. מדי שנה, מתקיים מירוץ אופניים בינלאומי שתחילתו באזור ים המלח.
  12. בשטחי המועצה נמצא אחד מהאתרים הארכיאולוגים הידועים בעולם, מצדה.

תכנית עבודה:

  1. מזה מספר חודשים, פועל מנהל קשרי חוץ לאיתור עיר/רשות מקומית תאומה בעלת מאפיינים דומים, בדגש על הנושא התעשייתי. בתוך כך, נפנה לעדכן את האמריקנים בכך שראש המועצה האזורית יגיע לכנס השנתי של ה-Sister City International שיתקיים במיניאפוליס ב-16-18 ביוני. במקביל, נפנה למספר קונכ"לי ישראל על מנת לנסות לייצר פגישה עם גורם רלבנטי בכנס.
  2. מנהל קשרי חוץ בונה יחד עם המועצה האזורית כרטיס ביקור כלכלי וכללי לצורך חשיפת המועצה לקהלים בינלאומיים לרבות למשקיעים זרים, פילנתרופים וארגונים שונים בארץ המביאים דרך קבע משלחות לישראל בנושאים שונים. המועצה משתתפת בפרויקט הפיילוט שלנו בהקשר זה.
  3. נבחן, לצדכם, את נושא התיירות הרפואית: בתוך כך, חשוב לבדוק מי הם המפעילים המרכזיים בזירה הבינלאומיים לטובת קידום סוגיה זו, בדגש על אסיה ובריה"מ לשעבר, ולהזמינם לסמינר/כנס בים המלח לטובת שיווק התיירות הרפואית באזור.
  4. לאחר בדיקתכם אל מול הגורמים המקצועיים העוסקים במחקר אודות ים המלח ונסיגתו, סוגיית הבולענים וכיוצ"ב, נוכל לבדוק היתכנות של יצירת קשר מוניציפאלי רחב יותר אל מול הישויות המוניציפאליות בהן נמצאים אותם מומחים בינלאומיים. בשלב הביצוע, נשמח כמובן לסייע בהיבט המקצועי.
  5. נבדוק אפשרות לחבר אתכם לעיר המקיימת תחרות אופניים בינלאומית בשטחה על מנת לייצר שיתוף פעולה בהקשר זה. לשם כך נמתין לבדיקתכם אל מול הארגון Grand Fondu כדי להבין היכן התחילה התחרות בארה"ב. בנקודת הסיום של התחרות, יש מקום לבחון מול ה-Grand Fondu, אפשרות לפיה ראש המועצה האזורית יישא דברים בפני הגורמים הבינלאומיים המשתתפים בתחרות, לטובת מינוף המודעות לנושאים החשובים למועצה האזורית, ובכלל זה סוגיית ים המלח. חשוב לבדוק, בהקשר זה, מי ברמת המדינה אחראי על סוגיית נסיגתו של ים המלח ולהזמין את הגורם/ים העומד/ים בראש משרד/ים זה/אלה לפתוח, לצד ראש המועצה, את המפגש.
  6. בהקשר של שת"פ אזורי, ממליצים בחינת היתכנות לקיום אירוע ישראלי-ירדני לשת"פ על מנת למצב את הרשות המקומית כמי שיכולה לקדם מהלכים מדיניים וכאלה של people-to-people. לשם כך, יש לקיים פגישת הכנה עם עמותת "ידידי כדור הארץ" ולהזמין לאירוע את השגריר הירדני, נציגים בכירים של משרד החוץ, משרד החקלאות, איכות הסביבה וכיוצ"ב.

כמובן, שבשלב הביצוע נשמח לסייע במישור המקצועי.