אנגלית English מידע עדכני - RSS facebook
   
   
הפוך לדף הבית
עדכונים מיקצועיים
קורסים
חוזר מנכל
מכרזים
גלריית תמונות
עיתון מפתח העיר
סביבתון
הפורום ה 15
הרשויות המקומיות: נפעל לשילוב תלמידים יוצאי אתיופיה בחינוך הממלכתי
מפרסם: , פורסם בתאריך

ביום 25/4/2010  התקיימה במרכז השלטון המקומי ישיבת וועדת עלייה וקליטה בהשתתפות  בנושא הפניית יתר של תלמידים יוצאי אתיופיה לחינוך המיוחד במטרה למצוא פתקון מערכתי לסוגייה.

בישיבה השתתפו נציגי משרד הקליטה, משרד החינוך, ארגון מנהלי מחלקות חינוך וארגון הגג של יוצאי אתיופיה.

על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה העדה האתיופית מהווה 1.6% מהאוכלוסייה, אך ילדי העדה מהווים 4.4% מתלמידי החינוך המיוחד. כמעט פי-3 מחלקם באוכלוסייה.

במהלך הוועדה נציגי הרשויות המקומיות הביעו בפני נציגי משרדי הממשלה את האתגרים והבעיות עימם הם מתמודדים בעקבות הקשיים שמערימה המדינה בקליטת האוכלוסייה האתיופית.

בפני משרד החינוך התלוננו הרשויות על מחסור חמור בתקציבים ובשעות לימוד, אשר יאפשרו לילדי העדה האתיופית להתגבר על קשיי השפה ופערי התרבות. כמו כן, המשרד אינו דואג להכשרה ראויה של מורים לסוגיות רב תרבויות.

בפני משרד הקליטה הביעו הרשויות את מורת רוחן על ריכוז רוב אוכלוסיית העדה בשכונות מצוקה. מנהלי הקליטה ברשויות דורשים להנהיג תפיסה חדשה ולפיה יש לפזר את העדה באופן שוויוני בקרב ערים ושכונות רבות יותר.

הרשויות המקומיות נאלצות להתמודד בעצמן עם כשלי משרדי הממשלה. הן מספקות מועדוניות, שעות לימוד נוספות, הסעות לבי"ס ברחבי העיר על מנת ליצור אינטגרציה עם אוכלוסיות אחרות ועוד, אולם גם הרשויות אינן מצליחות לעמוד בעומס והן קורסות תחת העול התקציבי.

 

שלח לחבר הדפס    
עדכוני כלכלה ותקציב
סימולטור חשבון מים
הצעת חוק העיריות - נוסח מעודכן
החברה לאוטומציה במנהל השלטון המקומי

 
אודות האתר