במשך השנים הרשויות המקומיות מפיקות את אירועי התרבות והמופעים בעצמן. לקראת החגים וימי העצמאות נתקלות הרשויות בתופעת ייקור מחירים ובשנים האחרונות אף עלה החשש לתיאום מחירים בין המשרדים השונים המייצגים את האמנים. בתחילה פנה יו"ר השלטון המקומי, שלמה בוחבוט, לממונה על ההגבלים העסקיים על מנת לבדוק חשש לתיאום מחירים וריכוזיות ועתה החליטו בשלטון המקומי להתקדם צעד נוסף לטובת האזרח. מתוך הבנה כי הרשויות המקומיות יחד יהוו כוח קנייה כלכלי גדול, הן התאחדו ויצאו למכרז שבו נבחר משרד הפקה שייצג את הרשויות בהזמנת המופעים, יהווה יתרון בשוק תרבות שמנצל את החגים ואת הדרישה למופעים כדי להפקיע ולתאם מחירים.לפני שלושה חודשים יצא מרכז השלטון המקומי במכרז ומשרד "אבוט- רייף- המאירי" זכה מבין 6 משרדים שהתמודדו. המשרד ייצג את כלל הרשויות המקומיות במשאים ומתנים עם סוכני האמנים ומשרדי ההפקה שמייצגים אותם וכן עם חברות הגברה, במות, תאורה ותפאורה. בכך, מקווים בשלטון המקומי למנוע ריכוזיות, ליצור תחרות ולהוזיל את מחירי מופעי יום העצמאות.
ברשויות שירצו בכך, משרד ההפקה יוכל להפיק עבורן בעצמו את אירועי התרבות.
שלמה בוחבוט, יו"ר מרכז השלטון המקומי: "אנחנו יוצרים שירות חדש לרווחת הציבור. תמיד טענתי שאם הרשויות מתאגדות יחד, יש להן את הכוח לפעול מול גופים שונים על מנת לתת את השירות המיטבי לטובת האזרח. אני בטוח כי בכך ייחסכו עשרות עד מאות מיליוני ₪ לשנה, כספים שיועברו לטובתו של האזרח לעוד פעילויות תרבות ואמנות. החברה תייצג אותנו במשאים ומתנים מול אמנים, חברות הגברה, תאורה, תפאורה ובמות ובפני רשות מקומית שתרצה – החברה תפיק את מופעי התרבות בעצמה. בכך אני מקווה להשלים את התהליך שהתחלנו ביום העצמאות האחרון, מתוך תקווה לקצור את הפירות ביום העצמאות הבא".
יו"ר וועדת התרבות וראש העיר דימונה, מאיר כהן: "אני מברך על היוזמה שתאפשר לרשויות להעניק שירותי תרבות טובים יותר לתושביהן. כראש רשות בפריפריה, אני מאמין שבעזרת משרד הפקות משלנו נוכל להנגיש את התרבות גם לרשויות חלשות יותר, שעד כה לא הצליחו לעמוד במחירים המופרזים שדרשו מהן. אני מקווה שהשנה הקרובה תהיה שנה של תרבות ורוח בכל הרשויות".
ראש מנהל הכספים והפיתוח העסקי במרכז השלטון המקומי, ארי שטיינברג: "בתום תהליך שנמשך כחצי שנה ובמהלכו מרכז השלטון המקומי בדק את מרכיבי שוק התרבות בישראל וכשליו, אנחנו לראשונה מנסים לענות על הכשלים. נפגשנו עם החברות הגדולות בתחום הפקת אירועי התרבות ומשרדים שונים המייצגים אמנים. מודל ההתקשרות עם אמנים שעמד לנגד עינינו הוא מודל העבודה של של צה"ל הקונה את שירותי התרבות באופן מרוכז וכך חוסך עשרות אחוזים, כספים שכיום לא מועברים ממילא לאמנים אלא למתווכים שונים. במכרז שקיימנו התחרו חברות ההפקה הגדולות בתחום. הזוכה, חברת "אבוט רייף המאירי" התחייבה להקים משרד ייעודי עבור הרשויות המקומיות. אני סבור כי נראה את הוזלת המחירים כבר בתקופה הקרובה".